Ridsport

posted in: Övrig sport, Sport | 0

Ett av de senaste tillskotten bland sporter vi producerar är Ridsporten. Vi har precis lanserat en ny playkanal på ridsportplay.se, och kommer under sommaren även göra flertalet tävlingar med både fälttävlan och hoppning. Den första tävlingen, Swedish Eventing Trophy, gick av stapeln i helgen och kommande helg sänder vi från 7-star Norrköping International Horse Show.

 

Här är en pressrelease från de drivande bakom den nya siten:

Ridsportplay är en ny playkanal som kommer att sända 7-star serien i samband med Norrköping International Horse Show den 24 maj. Det blir också sändning från Runsten och Åby Göteborg. Swedish Eventing Trophy i samarbete med Memira, sommarens spännande fälttävlansserie på fyra platser, kommer att sändas på ridsportplay.se med premiär från Eketorp Eventing, 16 maj. Målsättningen är att kunna samla många webbsända hästtävlingar på ett och samma ställe så att det blir lätt att hitta och lätt att komma ihåg.

Att kunna visa fler tävlingar, intervjuer, klipp mm är en nyckelfaktor för att samla svensk ridsport, och ny teknik inbjuder till nya möjligheter i nya prisklasser. Ridsportplay har valt att samarbeta med Sportsground, ett företag som erbjuder både kostnadseffektiva produktioner och som kommer tillhandahålla själva playtjänsten.

Sportsground kommer även att producera ett antal tävlingar som kommer visas på sajten, bland annat kanal-premiären från Norrköping International Horse Show, som även är andra finalen i Swedish 7-start spring tour.

– Vi är glada att kunna erbjuda teknikens nya möjligheter till ridsporten. Vi har tidigare jobbat med allt från handboll till golf, och detta är en ny intressant marknad för oss, säger Magnus Grahn, Vice VD på Sportsground.

Ridsportplay kommer vara helt kostnadsfri och du kan titta när det passar dig, antingen live eller från arkivet, och oavsett om du tittar på dator, mobil eller surfplatta. Det finns också möjlighet för alla klubbar eller enskilda ryttare/företag att sända sina egna tävlingar, utbildningar, clinics, träningsupplägg mm på sidan. Möjligheterna är fantastiska. 

Via ridsportplay kommer det att sändas många trevliga arrangemang och spännande tävlingar, vilket blir en win-win för hela ridsporten! Vi vet redan nu att förhandlingar är påbörjade med flera tävlingsarrangörer, så det ser lovande ut för denna nya playkanal.

Mer Webb-TV åt hästfolket!