Vårt företag

Sportsground är ett produktionsbolag som bygger produktionslösningar som gör det möjligt för TV-kanaler, klubbar, förbund och företag att visa professionella sändningar för TV och andra plattformar. Vi hanterar hela kedjan, från produktion till leverans av streamingplattform. Vi vill vara det naturliga valet för små och medelstora produktioner med kostnadseffektiva och innovativa lösningar för TV och Webb.

Det som skiljer oss från andra på marknaden är att vi med innovativ TV-teknik fokuserar på att kombinera nya och etablerade teknologier som gör att sändningarna håller hög kvalitet men samtidigt produceras på ett kostnadseffektivt sätt.

Historik

Sportsground AB bildades 2011 av ett gäng entreprenörer med många års erfarenhet från TV och Sportbranschen med den enkla visionen att göra det möjligt att producera livesport på ett nytt, innovativt och kostnadseffektivt sätt. 

Utveckling

Sedan starten har företaget varit en framgångssaga. Vi har dubblerat vår omsättning varje år och är nu ett mångmiljonföretag med en årlig omsättning på över 30 miljoner. Vi gör nu ca 1500 liveproduktioner plus lika många sportreportage till SVT Sport årligen.

Vid årsskiftet 2011-12 hade vi en gammal OB-buss. Nu har vi kunnat investera i inte mindre än nio produktionsbussar, varav hälften är i HD. Utöver det har vi 5 Offtube-stationer där vi gör våra uppskattade Nivå 1-produktioner. Dessa kan du läsa mer om HÄR.

Kontor

Vi utgår från tre orter i Sverige. Vårt huvudkontor som ligger i Stockholm på Tegeluddsvägen där vi jobbar vägg i vägg med andra stora mediehus som TV4 och Cmore.

Vårt andra kontor ligger i Alingsås Järnvägsstation och vår sista utpost är i Malmö där vi för närvarande har ett garage, men letar lokaler för att utöka verksamheten.