HELA Damallsvenskan

posted in: Fotboll, Sport, TV4 | 0

I helgen sändes en historisk match. TV4 är först i världen med att sända samtliga matcher från en damfotbollsliga! Startskottet gick i lördags när Hammarby mötte Mallbacken på Tele2 Arena. Tillsammans med Elitfotboll Dam har TV4-Gruppen slutit avtal med oss på Sportsground om att producera och sända hela Damallsvenskan, en satsning som fått mycket positiv respons inom såväl medier som inom de stora fotbollsorganisationerna som FIFA och UEFA.

– En nyckelfaktor för att ständigt förbättra nivåerna av professionalism inom damfotbollen är att visa dessa stora fotbollsspelare på TV oftare, säger Maya Dodd, ordförande FIFA:s damkommitté till SFD och Expressen i en intervju du kan läsa på Expressen eller EFD.

– Att vi i Sportsground kan möjliggöra för EFD och TV4 att sända hela damallsvenskan är väldigt inspirerande och utmanande. Jag tror att vi bara sett början på att hela ligor som kommer att produceras och sändas. Den nya tekniken inbjuder verkligen till det, säger Magnus Grahn vice VD på Sportsground.

Matcherna kommer sändas på TV4Sport, TV12 och TV4 Premium. HÄR hittar du tablån mm.